- 1 sessie van 3,5 uur
Toon details
- 1: zondag 1 mrt 2026 - 15:00 – VU-gebouw De Springplank
- € 43,50 plus € 15,00 materiaalkosten, te betalen tijdens de eerste les.
- Dulcyne Zunder
- VU-gebouw De Springplank
Toon adres-info
- VU-gebouw De Springplank
Vondellaan 158
3351 HG PAPENDRECHT
Nederland
SURINAAMSE KEUKEN; BARA EN ROTI
De Surinaamse keuken heeft een internationaal karakter. Zo hebben de meeste Surinaamse gerechten Creoolse, Javaanse, Chinese en Indiase invloeden, maar ook in mindere mate, invloeden uit de Hollandse, Joodse en Portugese keuken.
Tijdens deze workshop maakt u een Surinaamse bara en roti.
De bara is één van de meest bekende Surinaams-Hindoestaanse snacks. Het zijn gefrituurde broodjes die flink gekruid zijn. Naast bloem en specerijen gaan er ook gemalen mungbonen (‘oerdi split’) en gesneden tajerblad of spinazie in. Het is even ’n werkje om de bara’s te maken, maar het resultaat mag er zijn!
In Nederland kennen wij vooral de Surinaamse varianten roti, deze zijn in Suriname ontstaan door de Hindoestanen die door de kolonisator vanuit India naar Suriname zijn gebracht om daar te werken. De roti’s uit Suriname smaken anders dan de traditionele varianten uit India. U maakt de Roti met ei en kipkerrie.