Volksuniversiteit Papendrecht

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 4085

MINDFUL ENERGETICS

MINDFUL ENERGETICS
Cursuscode: 4085

Deze cursus is gebaseerd op de methode MINDFUL ENERGETICS. Deze methode is ontwikkeld door Barbara Laan en gebaseerd op ± 40 jaar werken met hoogsensitieve kinderen en volwassenen. Deze manier van werken helpt om de intelligentie van lichaam en ziel te verbinden op fysiek, mentaal, psychisch en intuïtief niveau. In elke les zitten in ieder geval de basisoefeningen van de mindfulness, maar er wordt dieper in gegaan op de ademhaling en er worden oefeningen bij gegeven zodat je ook je lichaam leert ontspannen en de adem de ruimte kan geven. Je leert vaardigheden die je helpen:

֎  om contact te kunnen maken met je lijf en je ziel ֎  bewust je aandacht, je energie & je adem te kunnen sturen ֎  je creatieve denkvaardigheden te vergroten ֎  je intuïtieve vaardigheden te versterken ֎ om je gevoelens & emoties te kunnen reguleren ֎  jezelf te helen van (eeuwenoud) trauma ֎ je (zelf)compassie & concentratie te verhogen ֎  familieprogrammatie en vastzittende overtuigingen om te zetten ֎  je eigen energiehuishouding schoon te maken

 

Leidraad in alle lessen zijn de principes van Mindful leven, leren en werken:  

ᴥ Niet oordelen over jezelf en anderen  ᴥ Beoefenen van geduld  ᴥ Ontwikkelen van een open houding naar jezelf en het leven  ᴥ Ontwikkelen van Zelfcompassie ᴥ Jezelf, anderen en het leven leren accepteren en vertrouwen ᴥ Om leren gaan met perfectionisme  ᴥ Leren om oude gedragspatronen en overtuigingen vanuit zelfcompassie los te laten.

Zaterdag 6 maart 2021
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 83,50 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. B. (Barbara) Laan

U kunt het beste makkelijk zittende kleding aandoen. Wilt u pen, papier en een fleecedekentje meenemen? Tevens € 5,- voor de materiaalkosten te verrekenen met de docente.

9:30 - 12:00
Locatie: VU-gebouw De Springplank (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
B. (Barbara) Laan
B. (Barbara) Laan
In het dagelijks leven werk ik met kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen bij JOEKIE, mijn praktijk voor remedial teaching en ben ik 2 ochtenden in de week ondersteuner op een basisschool. Hiernaast coach ik volwassenen en jongeren. Ik werk vanuit het totale mensbeeld: dat betekent dat ik de ziel, de psyche en het lichaam bij de begeleiding betrek.